Możliwość ukrycia ekranu Informacje o załadunku w procesie załadunku

W celu zwiększenia elastyczności procesu załadunku w aplikacji WMS Client wprowadzono możliwość wyłączenia ekranu Informacje o załadunku.

Obecnie w procesie załadunku w aplikacji WMS Client, po wprowadzeniu numeru rejestracyjnego pojazdu i podaniu bramy, na terminalu wyświetla się ekran z informacjami o załadunku, m.in. liczbie nośników.

W sytuacjach, gdy załadunek odbywa się luzem, bez użycia nośników zbiorczych, wyświetlanie tego ekranu jest zbędne – operator otrzymuje informację, która nie ma zastosowania, a dodatkowe kliknięcie wydłuża cały proces.

W przypadku, kiedy operator rozpoczyna proces załadunku w aplikacji WMS Client, ekran Informacje o załadunku nie zostanie wyświetlony, a operator przejdzie do kolejnego kroku procesu, który przebiega bez zmian.

Rys. 1. Ekran Informacje o załadunku możliwy do ukrycia w procesie załadunku

Przy domyślnej konfiguracji ekran Informacje o załadunku nadal będzie wyświetlany.

Konfiguracja

Funkcjonalność wymaga nadania uprawnień: NIE

Funkcjonalność wymaga skonfigurowania: TAK